Gårdspump Nr. 12
En handpump gjuten med högsta precision.

Gårdspump Nr. 12 | Den klassiska trädgårdspumpen från Gustavsberg Rörssytem

En svensk klassiker

Det klassiska originalet Gårdspump Nr. 12, som tillverkas i Sverige, är en mycket populär gårdspump som funnits på marknaden i över 100 år. Med sina vackra former och sin eleganta färgsammansättning har Gårdspump Nr. 12 stulit våra hjärtan. 

Högsta precision


Gjutningen av Gårdspump Nr. 12 görs med högsta precision, sedan monteras och handmålas pumpen. När monterings- och målningsprocessen är avslutad kvalitetskontrollerar vi pumpen. Det gör vi för att säkerställa att våra pumpar håller högsta kvalitet när de ska lämna vårt lager för leverans till kund. 

Gårdspump nr. 12 kan användas till ett djup av cirka 7 meter. Cylindern är placerad 1,2 meter under fotplattan, vilket som regel räcker för att cylindern inte ska frysa vintertid. På beställning kan cylindern monteras på upp till 2 meters djup. Cylindern har en rörgänga i DN 40 undertill, där galvaniserade rör med samma dimension kan skarvas i för att sugledningen ska nå erfoderligt djup.

Funktion

Ett klassiskt utseende, fina former och en robusthet som lyser kvalitet. 

Pumpen kan användas till ett djup på ca. 7 meter. Cylindern är placerad 1,2 meter under fotplattan, vilket som regel räcker för att cylindern inte ska frysa vintertid. På beställning kan cylindern monteras på upp till 2 meters djup. Cylindern har en rörgänga i DN 40 undertill, där galvaniserade rör med samma dimension kan skarvas i för att sugledningen ska nå erfoderligt djup. På beställning kan 12:an levereras med stigarör i DN 32. 

Vanligaste frågorna

Montering av bottenventil och slang är ett krav för att pumpen ska fungera. Bottenventil och slang köps till separat hos grossist/återförsäljare av Gårdspump Nr.12.

Nej, vi säljer enbart våra produkter via grossister och återförsäljare. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta din närmaste grossist eller återförsäljare.

Tel. 035-17 22 30

Vi har ett komplett reservdelssortiment till Gårdspump Nr 12. På sista sidan i vår monteringsanvisning ser du hela listan av reservdelar sammanställd.


MONTERINGSANVISNING

Om man tittar på ingjutningen på pumphuvudet och det står  "12" där så är det Gårdspump Nr. 12 från Gustavsberg Rörsystem. På andra sidan av pumphuvudet ska det även stå ML, det kan man också kolla för att vara säker på sin sak. 

 

Gårdspump-nr-12-pumphuvud.JPG

Dokument