Referenscase MA-SYSTEM®

Ett urval av referenscase

Här samlar vi ett axplock av de projekt vi levererat MA-SYSTEM® till. 

Bild på ranagårdsskolan. Referenscase MA-SYSTEM.

Ranagårdsskolan

I det nya området Ranagård pågår byggnationen av Ranagårdsskolan som ska stå klart år 2024. En skola för 832 elever i årskurs F-9. Byggnaden uppförs i 2 respektive 3 våningar. MA-SYSTEM® är ett mycket lämpligt avloppssystem för skolor och förskolor då det är tyst, brandsäkert och har lång livslängd. Vi tackar för förtroendet att få leverera MA-SYSTEM® till projektet.
 

Byggherre: Halmstads kommun
Entreprenör: Tage & Söner i Varberg AB

MA-SYSTEM, rörledning installerad i byggnad.

Hatten & Hinden

HFAB genomför renovering av badrum och stambyte med tillhörande bygg- och installationsåtgärder i kvarteren Hatten & Hinden i Halmstad. Vi har träffat Assemblin, som är VS-installatör, på plats. Projektet omfattar 296 lägenheter och man byter ut 60 år gamla avloppsledningar. Dessa ersätter man med MA-SYSTEM® som är ett lättmonterat och pålitligt inomhusavloppssystem i gjutjärn. 

Fastighetsägare: HFAB 
Installatör: Assemblin

Parkeringshus

I Malmös stadsdel Sege Park byggs ett parkeringshus helt i trä. I huset ska det finnas plats för ca 600 bilar, cykelgarage och en mobilitetspool där boende kan hyra bil, cykel och lådcykel. I det öppna parkeringshuset har man valt att installera MA-SYSTEM® PLUS, ett extra starkt avloppssystem i gjutjärn som placeras i mer krävande miljöer så som exempelvis parkeringshus.

Fastighetsägare: Malmö Parkering

Läs artikeln HÄR

Se filmen HÄR

Söders Höjder

På söder i Helsingborg håller ett 20 våningshus på att byggas. Valet föll på MA-SYSTEM® då det lämpar sig väl till höga hus då systemet är tyst och är i särklass det brandsäkraste alternativet.

Fastighetsägare: JeFast Citygalleria AB

Läs artikeln HÄR.

Se filmen HÄR.

Elite Hotel Ideon

MA-SYSTEM® lämpar sig väldigt bra för hotellbyggnader, bland annat då det är tyst och brandsäkert. Vi har många referensobjekt i form av hotell, där Elite Hotel Ideon i Lund är ett av dem. 

Elite Hotel Ideon består bland annat av 178 st rum, 2 st restauranger och ett stort gym. 

Fastighetsägare: Wihlborgs Fastigheter AB

Kvarteret Hajen

I Kvarteret Hajen i Mölndal har man valt att installera MA-SYSTEM® i både stammar och grodor. Bredden i systemet och dess unika lösningar för höghus fällde avgörandet för valet av material. Avgörande produkter var bland annat MA Spiralgrenrör som speciellt lämpar sig för höghus, samt MA Långböj. MA Spiralgrenrör optimerar spillvattenflödet och förbättrar luftningen i systemet. 

Kvarteret Hajen består av 198 hyresrätter fördelade på ett höghus (16 vån), samt tre lamellhus (7 vån).

Fastighetsägare: Mölndalsbostäder AB
 

Tomteboda

Både myndigheter, skolor och företag har på senare tid flyttat in i en av Sveriges mest kända byggnader - Tomteboda (gamla postterminalen i Solna). Här sitter MA-SYSTEM® monterat i stammar, grodor och samlingsledningar. Vid materialval var det viktigt att avloppssystemet skulle uppfylla tillverkningsstandarden EN 877. Det var även viktigt att hänsyn skulle tas till lägsta miljöpåverkan och möjlighet till framtida återvinning. Då MA-SYSTEM® är tillverkat av ett naturmaterial och nästan är 100% materialåtervinningsbart var det ett lämpigt alternativ.

Fastighetsförvaltare: NEWSEC

Andra projekt vi levererat till:

Gothia Towers, Göteborg
Polishuset, Göteborg
Tele2 Arena, Stockholm
Globen, Stockholm  
Parken 2, Liljeholmen, Stockholm
Snöflingan, Fridhemsplan, Stockholm
Kolarhagen, Västerås
Filmstaden, Jönköping
Malmö Arena, Malmö
Universitetssjukhuset, Åkershus
Operahuset, Oslo