Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Kvalitet och Miljö

GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM har varit med och skapat ett hållbart samhälle sedan 1940-talet. Idag skapar vi en gemensam, hållbar framtid.

Produkter ingående i MA-SYSTEM® är i huvudsak gjutjärnsprodukter. Gjutjärnet är tillverkat utifrån återvunnet material och kan efter uttjänad installationstid återvinnas nästan till 100%.

P-märket
EPD studier (Environmental Product Declaration) som tar sin utgångspunkt i SS-EN ISO 14040 och 14044 för livscykelanalyser och SS-EN 140 25 för typ III-miljödeklarationer betonar vikten av en lång brukstid för en minimal inverkan på miljön och jordens naturresurser. Gjutjärn är ett gammalt och beprövat material som idag har en bevisad livslängd. Det finns exempelvis installationer i gjutjärn från 1700- och 1800-talet som fortfarande är i drift som bron över engelska floden Severn i Shropshire och de världsberömda gjutjärnshusen i Soho, New York. Så sent som i slutet 1960-talet förekom det fortfarande avloppssystem i gjutjärn som installerats på 1800-talet.

Materialets exceptionella styrka i uthållighet samt brand- och ljudegenskaper gör det idag på 2000-talet till ett självklart materialval i avloppssystem där kraven är som högst oavsett om staden heter Berlin, Paris, New York, Tokyo, Buenos Aires, Oslo eller Stockholm.

EN 877
Kvalitén mellan olika gjutjärnsprodukter kan skifta. Dock har vi på GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® aldrig gjort avkall på kvalitén, vilket vi är mycket stolta över. Produkter ingående i MA-SYSTEM® tillverkas till en högre standard än EN 877 och är bland annat P-märkta, vilket innebär att produkterna hanteras enligt en standardiserad process. Denna process är tredjepartscertifierad som innebär att den kontrolleras med löpande intervall av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


Kvalitetskontroller i produktionen
De rördelar som skall ytbehandlas, i Halmstad, utsätts för en mekanisk påfrestning. Därefter scannas de. Detta för att säkerställa att inga delar har sprickbilningar, porer, skiftande godstjocklek eller dimensionsavvikelser. Efter kvalitetskontrollen utförs ytbeläggningen för att ytterligare säkerställa produktens livslängd.


Bevis på vår höga kvalitet är våra organisations- och produktcertifikat; RICE certifikat 0120/73 (EN 877), SINTEF Produktcertifikat 0929, ETA Produktcertifikat och P-märkning, vilket också innebär att produkter ingående i MA-SYSTEM® uppfyller kriterierna för CE-märkning.

När du väljer MA-SYSTEM® kan du vara säker på att du köper bästa kvalitet och att din inverkan på den miljö vi lever i är av minimal karaktär.

MA-SYSTEM® - Avloppssystem av högsta kvalitet sedan 1968