Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

MA-SYSTEM®

MA-SYSTEM® är ett beprövat avloppssystem i gjutjärn med en skyddande ytbehandling, som bland annat klarar de högsta kraven för brand- och ljudegenskaper.

Med gedigen erfarenhet och kompetens har vi ständigt utvecklat vårt inomhusavloppssystem MA-SYSTEM®. Avlopssystemet är anpassat för dagens krav samt förberett för morgondagens ännu högre krav. Genom att välja MA-SYSTEM® väljer du en lösning som gör skillnad både idag och i framtiden.

Detta i kombination med en bevisad livslängd där byggnationer från 1700- och 1800-talet, som bron över engelska floden Severn i Shropshire och de världsberömda gjutjärnshusen i Soho, New York, är exempel på styrkan i gjutjärnsmaterialet då systemen än idag är i bruk. Materialets egenskaper gör det idag till ett självklart materialval i avloppssystem där kraven är som högst. Detta oavsett om staden heter Berlin, Paris, New York, Tokyo, Buenos Aires, Oslo eller Stockholm.

Kvalitet & Miljö 

Brandegenskaper 

Ljudegenskaper

Termiska egenskaper 


Ladda ned vår produktkatalog.

Bläddra online i vår produktkatalog.Brand

Gråjärn brinner inte. Detta ger ett effektivt brandmotstånd och hindrar därmed spridning av brand. Avloppssystemet MA-SYSTEM® (rör, rördelar och kopplingar) har testats som helhet och uppfyller kraven för den brandtekniska euroklassen A2-s1, d0.

Ljud
Strukturen i gråjärnet hindrar effektivt spillvattenljud från att ta sig ut ur avloppet. Genom sin stabilitet och det faktum att utvidgningskoefficienten för gråjärn nästan är noll hindrar avloppssystemet effektivt stomljud.

Skadedjur
Gråjärnstommen i avloppssystemet hindrar effektivt råttor och andra skadedjur från att ta sig in i avloppet. Materialet hindra även skadedjur från att angripa materialet och gnaga sönder det. 

Expansion
Utvidgningskoefficienten för rör och rördelar är nära noll, vilket underlättar både projektering och installation. Avloppsystemets låga utvidgningskoefficient hindrar rör och rördelar från att glida isär på grund av temperaturvariationer.

Återvinning
Blir det aktuellt att byta ut MA-SYSTEM® kan det återvinnas till nästan 100%, utan dyrbara och komplicerade retursystem. MA-SYSTEM® sorteras som järnskrot och blir därefter exempelvis nya rör och rördelar. GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® är anslutet till FTI, näringslivets system för återvinning av förpackningar.Vi på GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM är stolta över att vi aldrig har gjort avkall på kvaliteten.
 

När du väljer MA-SYSTEM® kan du vara säker på att du köper bästa kvalitet. Produkter ingående i MA-SYSTEM® tillverkas till en högre standard än EN 877 och lackeras i vår kulör, svart. Produkterna är bland annat P-märkta, vilket innebär att de hanteras enligt en standardiserad process. Denna process är tredjepartscertifierad som innebär att den kontrolleras med löpande intervall av RISE (Research Institutes of Sweden).


Bevis på vår höga kvalitet är våra organisations- och produktcertifikat;

  • EN ISO 9001
  • SINTEF Produktcertifikat
  • ETA Produktcertifikat 
  • P-märkning / CE-märkning


Vidare finns MA-SYSTEM
® lagerfört, bland annat på vårt centrallager i Halmstad samt hos alla större grossister, vilket garanterar snabba och säkra leveranser. Kombinationen av ett välutvecklat MA-SYSTEM® och bolagets kompetensorganisation, med en historia sedan år 1947, innebär att vi kan guida dig till lösningar som gör skillnad.


MA-SYSTEM® - Avloppssystem av högsta kvalitet sedan 1968