Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

MA-SYSTEM® - FAQHur monteras MA-SYSTEM®?


Rör och rördelar sammanfogas enkelt med mekanisk koppling (ULTRAJET®- eller JET®-koppling) och skruvas åt med skruvdragare.


Hur ska klamring av rörledningen utföras?


Klamring av MA-SYSTEM® skall utföras så att rörskarven ej utsätts för sådana böj-påkänningar att läckage kan uppstå. Ledning utan rördelar klamras med max 2000 mm mellan klamringarna. Avståndet mellan klamring och koppling får vara max 750 mm. Stående ledning klamras med max 2000 mm mellan klamringarna eller max 2000 mm från ingjutning i bjälklag. 


Hur tjock är ytbeläggningen på MA-RÖR® och MA Rördelar?

Svar: Rör och rördelar är belagda med epoxi och uppfyller med goda marginaler kraven enligt tillverkningsstandarden EN877. Nedan anges epoxibeläggningens minimumtjocklek.


Rör
Utvändigt: 40 µm
Invändigt: 120 µm

Rördelar 
Utvändigt: 120 µm 
Invändigt: 120 µm

Vart kan jag få tag på MA-SYSTEM®?

Svar: MA-SYSTEM® finns lagerfört på i princip alla större grossistlager i Sverige och Norge. Vi har även vårt centrallager i Halmstad, vilket gör att vi snabbt och enkelt kan distribuera ut produkter som efterfrågas.  

Vilken brandklassning har MA-SYSTEM®?

Svar: MA-SYSTEM® är testat och godkänt i sin helhet och har blvit klassificerat A2 s1 d0, vilket är en stark klassning för produktens brandtekniska beteende.  

A2: Obrännbart material 
s1: Byggnadsdelen får avge mycket begränsad mängd med brandgaser 
d0: brinnande droppar eller partiklar får inte avges från byggnadsdelen

Finns MA-SYSTEM® med i MagiCAD?

Ja, MA-SYSTEM® med systemets ingående komponenter finns om BIM-objekt i MagiCAD för Revit, samt som epj-template för AutoCAD.

Läs mer om MA-SYSTEM® i MagiCAD HÄR.


Hur ofta bör man montera MA stamrörsstöd i en byggnad?

 
Vi rekommenderar montage av MA stamrörsstöd på stående samlingsledning var 3:e våning. På detta vis minskar risken att det bildas stomljud samt att samlingsledningen avlastas.