Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Kvalitet och Miljö

När du köper en produkt från GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® kan du vara säker på att du köpt bästa kvalitet. GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM gör inte avkall på kvalitén. Vi har varit med och skapat ett hållbart samhälle sedan år 1947. Idag skapar vi en hållbar framtid.

Bolagets produktutbud är i huvudsak producerat i gjutjärn. Det är ett material som i huvudsak är tillverkat av återvunnet material, vilket innebär att produktens inverkan på naturresurserna är av minimal karaktär. Detta står i stor kontrast till konkurrerande alternativ. Gjutjärn kan nästan återvinnas till 100% efter uttjänad installationstid, vilket också är en stor kontrast till konkurrerande alternativ.

EPD-studier (Environmental Product Declaration) som tar sin utgångspunkt i SS-EN ISO 14040 och 14044 för livscykelanalyser och SS-EN 140 25 för typ III-miljödeklarationer betonar vikten av en lång brukstid för en minimal inverkan på miljön och jordens naturresurser. Gjutjärn är ett gammalt och beprövat material som idag har en bevisad livslängd. Det finns exempelvis installationer i gjutjärn från 1700- och 1800-talet som fortfarande är i drift, som bron över engelska floden Severn i Shropshire och de världsberömda gjutjärnshusen i Soho, New York. Så sent som i slutet 1960-talet förekom det fortfarande avloppssystem i gjutjärn som installerats på 1800-talet. Materialens exceptionella styrka i uthållighet gör de idag på 2000-talet till ett självklara materialval där kraven är som högst oavsett om staden heter Berlin, Paris, New York, Tokyo, Buenos Aires eller Stockholm.

Kvalitén mellan olika gjutjärnsprodukter kan skifta. GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM har en företagskultur som alltid förhållit sig till bästa kvalitet sedan starten år 1947. Vi har aldrig gjort avkall på kvalitén för kortsiktiga vinster.

Ett bevis på hög kvalitet är bland annat att bolagets processer kontrolleras löpande av en tredje part; SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Processen, som är ISO-9001 certifierad, innefattar en mycket noggrann mottagningskontroll av delar från underleverantörer. Råa delar i exempelvis MA-systemet som skall beläggas med ett skydd i epoxiutförande skannas, i Halmstad, för att säkerställa att inga delar har sprickbildningar, porer eller skiftande godstjocklek. Därefter belägger vi delarna med en ytbehandling för att säkerställa produktens livslängd.

När du väljer en produkt från GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM kan du vara säker på att du köpt bästa kvalitet och att din inverkan på den miljö vi lever i och förbrukningen av dess naturresurser är av minimal karaktär.

GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® - Lösningar som gör skillnad