Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Råttor är ett problem, men MA-System och Anticimex har lösningar

Wisetrap

Wisetrap

Antalet råttsaneringar ökar i Sverige, speciellt i storstadsregionerna. Samtidigt har Anticimex påträffat fall av resistens hos gnagare mot bekämpningsmedel. Den mekaniska råttfällan Wisetrap är ett miljövänligt alternativ till bekämpningsmedel och har dessutom den fördelen att den ger exakta siffror på hur många råttor som fångas in.

Gustavsberg Rörsystems MA-System har en rörvägg i gråjärn, som effektivt hindrar råttan att ta sig in i avloppet. Vidare har vi sedan ett antal år tillbaka en råttspärr, som är testad på SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), och som är en storsäljare. Den placeras på stående stam och förhindrar att råttan kan ta sig upp och in i fastigheten via avloppet. Råttspärren finns numera också i en komplett version med råttspärr, rensrör, koppling och ett MA-Rör.

Anticimex fälla Wisetrap är en mekanisk avloppsfälla som effektivt tar död på råttor och andra skadedjur. Fällan appliceras antingen på ledningar i mark eller på MA-Systemledningen i byggnaden. Wisetrappen för byggnad levereras som standard med MA-System renslucka. Detta innebär att Wisetrap enkelt installeras på ett MA-rensrör DN 150, alternativt kan man fälla in ett rensrör på befintlig ledning.

Komplett råttspärr, DN 100, RSK 119 40 51

Komplett råttspärr, DN 100, RSK 119 40 51

– Vi vill leda utvecklingen för att minska användningen av bekämpningsmedel. Den mekaniska avloppsfällan innehåller inga kemikalier, utan fungerar som en slagfälla fast lite mer genomtänkt. Därtill är den mycket effektiv, berättar Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex.

På Nordbygg-mässan i monter A09:50 berättar Gustavsberg Rörsystem mer om MA-System och dess effektivitet mot exempelvis råttor. Vidare har Anticimex live-demovisning av sin mekaniska avloppsfälla Wisetrap.

Fakta om råttor
Råtthonan, som trivs i fuktiga miljöer som källare och avlopp, kan på ett år ge upphov till 1000 ungar. Detta då honan kan föda en ny kull var tredje till fjärde vecka, om det finns rikligt med mat. En kull kan innehålla upp till 12 ungar eller mer och de nyfödda honorna är könsmogna redan efter två till fyra månader.

Råttan tar sig igenom ett 20 mm litet hål, diametern på en enkrona, och klättrar på insidan av ett lodrätt avloppsrör. Råttans effektivitet att ta sig in i bostäder och risken för att den sprider sjukdomar samt larmet om deras resistens, visar på vikten av att skydda våra bostäder.  (Källa: Anticimex)


Se gärna filmen om Wisetrap: https://www.youtube.com/watch?v=dV6T86OeeN4


För ytterliggare information kontakta:

Martin Brandsvig

Marknadschef, Gustavsberg Rörsystem

Mobil: 0707-68 29 71


Håkan Kjellberg

Skadedjursexpert, Anticimex

Mobil: 0708-78 78 20Om Gustavsberg Rörsystem

Gustavsberg Rörsystem har utvecklat  och tillverkat avloppssystem (MA-System®) och tryckrörssystem (VRS-System®) sedan året 1947.  
Med vår erfarenhet och kompetens har vi idag…lösningar som gör skillnad.


Om Anticimex

Anticimex är ett internationellt serviceföretag som grundades i Sverige 1934.
Vi skapar trygga och hälsosamma inomhusmiljöer genom inspektioner, garantier och försäkringar och arbetar inom områdena skadedjur, livsmedelshygien, byggnadsmiljö, energi, brandskydd och arbetsmiljö.
Vi har mer än 3 000 anställda och 2,2 miljoner kunder.
Under 2013 uppgick den sammanlagda omsättningen till cirka SEK 3,3 miljarder. Läs mer på www.anticimex.se

 

Senaste nytt

| 2020-08-06

Vi förstärker ekonomiavdelningen

| 2020-06-15

Semesterstängt

| 2020-05-26

Webinar - Höga hus

Nyhetsarkiv