Händer hos oss

Kvalitets- och Miljöansvarig

2022-12-15

Sök jobbet som Kvalitets- och Miljöansvarig hos oss

Vi söker just nu en Kvalitets- och Miljöansvarig till vår verksamhet. Som Kvalitets- och Miljöansvarig hos oss kommer du leda det operativa och strategiska kvalitets- och miljöarbetet, samt arbetsmiljöarbetet genom att inspirera, vägleda och koordinera organisationen med fokus på produktionsteknik, kvalitet och miljö.

Öppettider i jul

2022-12-07

Stängt mellan jul och nyår

Det börjar närma sig jul och därmed också julledigt för oss på Gustavsberg Rörsystem. I år stänger vi verksamheten den 23/12 kl 12.00 och öppnar åter den 2/1 kl 08.00. Som vanligt vill vi påminna er om att lägga era beställningar i god tid för att vara garanterade leverans innan vi går på ledighet.

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Gustavsberg Rörsystem!   

SOS Barnbyar

2022-11-22

Barnsliga rättigheter - Vi vill ger fler barn en trygg barndom

"Att få göra kullerbyttor tills man blir yr eller att få klara hela alfabetet. Det kan tyckas självklart –  men så ser inte verkligheten ut för alla barn.", så skriver SOS Barnbyar om projektet "Barnsliga rättigheter".  Med vår julgåva kan vi ge barn en tryggare barndom, stötta familjer så att de kan hålla ihop samt se till så att ensamma barn får komma till en familj med trygga vuxna och till en plats de kan kalla hem. 

Stå upp med oss och investera i Barnsliga Rättigheter i jul! 

Hållbarhetsrapport 2022

2022-09-21

Äntligen kan vi stolt presentera vår alldeles färska Hållbarhetsrapport

Vi på Gustavsberg Rörsystem har som en del i vårt hållbarhetsarbete tagit fram en hållbarhetsrapport för år 2022. Rapporten är ett viktigt dokument för oss i vår strävan om att alltid bli bättre. Vi vill vara en hållbar aktör på gjutjärnsmarknaden som ligger i framkant när det kommer till hållbarhetsfrågor. I rapporten får ni både ta del av våra prestationer och våra ambitioner framåt. 
 

Utbildningsdag 25/8

2022-08-19 

Dags för oss att kicka igång hösten

Hoppas ni alla har njutit av sommaren och allt vad den har erbjudit. Vi är nu tillbaka i full drift efter semestrarna och är tillgängliga som vanligt, med undantag för den 25/8. Då kommer vi på Gustavsberg Rörsystem ha en intern utbildningsdag för att kicka igång hösten ordentligt, det innebär att verksamheten kommer vara stängd hela dagen. Inga in- eller utleveranser kommer alltså att ske. Vi ber er vänligen ha överseende med detta och anpassa era beställningar så gott det går, så gör vi detsamma från vår sida för att allt ska rulla på precis som vanligt. Under fredagen den 26/8 är den dagliga driften igång igen. 

Vänliga hälsningar, 
Gustavsbergs-teamet 

Öppettider i sommar

2020-06-20

Nu börjar det närma sig semestertider för de allra flesta, så även för oss.

Precis som vanligt kommer vi ha verksamheten semesterstängd mellan v.29-31. Det innebär att vår sista utleveransdag före stängningen är på torsdagen v. 28, den 14/7. OBS! Order för utleverans v. 28 ska vara lagda senast måndagen den 11/7. 

Vi vill också passa på att önska er en riktigt fin och solig sommar! 

En liten påskhälsning

2022-04-14

GLAD PÅSK önskar Gustavsberg Rörsystem

Vi vill passa på att önska våra medarbetare, kunder och samarbetspartners en riktigt trevlig påskhelg! Vi håller nu verksamheten stängd under långhelgen och är tillbaka som vanligt på tisdag igen. 

GLAD PÅSK! 

World Water Day

2022-03-22

Idag är det Världsvattendagen

Världsvattendagen instiftades av FN år 1992 för att belysa betydelsen av färskvatten och verka för ett hållbart hanterande av färskvatten. Dagen firas sedan dess årligen den 22 mars i just det syftet (www.svensktvatten.se).

I Sverige är vi lyckligt lottade vad gäller tillgången på färskvatten. Vi är glada att kunna bidra och vara en del i det, vårt tryckrörssystem VRS-SYSTEM har sedan tidigt 80-tal transporterat färskvatten till våra hushåll på ett säkert sätt. Men tyvärr är tillgången på, och förutsättningarna för, rent färskvatten inte lika goda i alla länder. 

Vi vet att vatten är en av våra absolut nödvändigaste resurser, en grundförutsättning för liv som vi måste hantera det på ett hållbart sätt. Anta vår utmaning att bli en hållbar vattenanvändare, här kommer några tips från Svenskt Vatten: SE VIDEO

NORDBYGG 2022

2022-03-21

Nu börjar det närma sig med stormsteg

Den 26-29 april är det dags för årets kanske viktigaste och mest intressanta byggmöte på Stockholmsmässan. Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och självklart kommer vi finnas på plats. Vi kommer självklart finns på plats, möt oss i monter A13:49. 

Bidrag till Ukraina

2022-03-07

Vi värnar om barnen som far illa i Ukraina och är på flykt därifrån, i det fruktansvärda angrepp som pågår. Därför har vi valt att skänka 10 000 kr till SOS Barnbyar för det viktiga arbete de gör och för att hjälpa till med vad vi kan. 

Vill Ni precis som vi stötta, klicka HÄR för att komma direkt till gåvosidan hos SOS Barnbyar. 

Alla våra tankar går till de drabbade i denna svåra tid. 

Nya datum för VA TOUR 2022

2022-01-14

VA TOUR 2022 har nu fått nya datum och vi ser fram emot att träffa VA-branschen i maj istället. Liksom tidigare kommer mässan att slå upp portarna på flera platser för att vi ska kunna träffa så många som möjligt i hela landet.

Plats och datum för VA TOUR 2022 är enligt följande:

5 maj - Malmö, Malmömässan
10 maj - Umeå, Nolia
17 maj - Stockholm, Stockholmsmässan
24 maj - Jönköping, Elmia

VA TOUR

VA TOUR 2022 flyttas fram

2022-01-13

Den ökade smittspridningen är anledningen

Den ambulerande mässan VA TOUR 2022 som vi skulle ha deltagit under är nu framflyttad. "Den ökade smittspridningen är anledningen till att arrangörerna VVS-Fabrikanterna och Stockholmsmässan nu flyttar fram VA Tour Sweden till våren."

Mässan skulle ha besökt Malmö, Jönköping, Stockholm och Umeå mellan den 18 januari – 1 februari 2022. Man letar just nu nya datum under april/maj i en förhoppning om att läget är något stabilare då, så att mässan går att genomföra. En uppdaterad plan kommer inom kort. 

Pressmeddelande från VVS Fabrikanterna

Julledighet

2021-12-15

Vi vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

I år stänger vi kontoret den 23 december klockan 12 och öppnar åter den 3 januari 2022.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Gustavsberg Rörsystem!

Psst... Vi har stängt 6-7 januari

Gustavsberg Rörsystem önskar God Jul & Gott Nytt år!

Arbetsplatsbesök

2021-12-13

Sege Park i Malmö

I Malmös stadsdel Sege Park byggs ett parkeringshus helt i trä. I huset ska det finnas plats för ca 600 bilar, cykelgarage och en mobilitetspool där boende kan hyra bil, cykel och lådcykel. I det öppna pareringshuset har man valt att installera MA-SYSTEM® PLUS, ett extra starkt avloppssystem i gjutjärn som placeras i mer krävande miljöer så som exempelvis parkeringshus.

Läs artikeln och se filmen nedan.

Vi stöttar SOS Barnbyar

2021-12-06

Vi vill ge fler barn ett riktigt hem i jul

Medan julen förenar många familjer, kämpar andra med att hålla ihop den. Därför stöttar vi SOS Barnbyar och deras arbete med att ge fler barn ett riktigt hem. Där det finns en vuxen som kan ta hand om dem, idag och i morgon.  
 
I jul kan vi tillsammans se till att barn i utsatthet har ett hem som är tryggt att komma hem till – ett riktigt hem. 

Ge en gåva du också, alla bidrag gör skillnad. Till gåvosidan.

Gustavsberg Rörsystem stöttar SOS Barnbyar

Monteringsanvisningar

2021-11-15

Godkända monteringsanvisningar

MA-SYSTEM® står för kvalitet och hållbarhet. Det känns extra bra att alla våra monteringsanvisningar är godkända av branschorganisationen Säker Vatten.

Alla monteringsanvisningar i MA-SYSTEM® är godkända av Branschorganisationen Säker Vatten..

Mässa

2021-10-25

VA Touren är tillbaka!

Sveriges största mässa inom markförlagd VA är tillbaka. 2022 kommer vi att besöka följande orter:

- 18 januari - Malmö
- 25 januari - Jönköping
- 27 januari - Stockholm
- 1 februari – Umeå

Mässan är kostnadsfri, anmälan görs på www.vatour.se

Hoppas att vi ses!

VA Tour Sweden 2022

Arbetsplatsbesök

2021-10-20

Söders Höjder i Helsingborg

Det byggs för fullt överallt i Helsingborg. På Carl Krooks Gata på Söder i Helsingborg är man igång med etapp två av huset där bland annat Filmstaden huserar. Nu är man igång med etapp två där ett 20 våningshus med utsikt över sundet är påväg upp. Läs artikeln och se filmen nedan.

Gustavsberg Rörsystem  | MA-SYSTEM®

Ny katalog

2021-10-15

Produktkatalog för MA-SYSTEM® PLUS

MA-SYSTEM® PLUS är ett extra starkt avloppssystem i gjutjärn som kan placeras i mer korrosionsutsatta miljöer. Nu är vår nya digitala produktkatalog klar.

Produktkatalog för MA-SYSTEM® PLUS

Filmer

2021-10-08

Instruktionsfilmer

Vi har vi tagit fram några instruktionsfilmer för att visa hur våra kopplingar fungerar.

Gustavsberg Rörsystem  | MA-SYSTEM® Kopplingar

Nyanställd

2021-09-14

Kvalitets- och miljöansvarig

Vi kan med glädje meddela att vi har rekryterat Peter Danielsson, en glad och energisk 58-åring som är Halmstadbo. Peter kommer senast från Smurfit Kappa där han har arbetat som avdelningschef och han har utöver det lång och gedigen erfarenhet inom produktion, kvalitet- och miljö, bl. a på Gnotec AB och Nilsson Special Vehicles AB. Peter har även ett stort intresse av löpning så han är en given deltagare i stafettlaget Gustavsberg framöver.

Peter påbörjar sin anställning på Gustavsberg Rörsystem den 22 november och vi ser fram emot att välkomna vår nya kollega på plats.

Vi hälsar Dig varmt välkommen till Gustavsberg Rörsystem, Peter!

Peter Danielsson, Kvalitets- och miljöansvarig Gustavsberg Rörsystem

Ny katalog

2021-07-02

Produktkatalog

Nu är vår nya digitala produktkatalog för MA-SYSTEM® och övrigt gjutjärn klar.

Produktkatalog för MA-SYSTEM®

Artikel om vårt VRS-System

2021-06-03

Hållbart VRS-System i segjärn

Läs vår senaste artikel om VRS-Systemet, intervju med Martin Zetterqvist, produktansvarig för vårt VA sortiment.

Gustavsbergs VRS-SYSTEM ger förutom lång livslängd en rad andra fördelar. Montaget är enkelt, smidigt och säkert. Det klarar både vanlig förläggning i schakt samt schaktfria metoder.

Semesterstängt

2021-05-28

Sommaren är på ingång och även semestern!

I år har vi semesterstängt under veckorna 29-31, samt minskad bemanning vecka 28 och 32. Tillgängligheten kommer därför vara något längre under dessa veckor.

Vi ber er ha överseende med detta och vill även passa på att önska er en riktigt härlig sommar.

Semesterstängt | Gustavsberg Rörsystem

Filmer

2021-04-25

Nya referensfilmer

Nu har vi fått klart några referensfilmer från olika arbetsplatser som vi har besökt. På filmerna visar vi hur vårt VRS-System lämpar sig för schaktfritt ledningsläggande med styrd borrning, rörspräckning och sjöläggning.

En liten julhälsning

2020-12-17

Vi vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Trots rådande omständigheter så kan vi konstatera att vi har haft ett positivt verksamhetsår. Vi hoppas även på en positiv start på det nya året och att vi alla kan träffas snart igen.

I år stänger vi kontoret den 23 december klockan 12 och öppnar åter den 4 januari 2021.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Gustavsberg Rörsystem!

En självklar julklapp

2020-12-09

Alla barn har rätt till en trygg uppväxt.

Därför väljer vi att stödja SOS Barnbyar i jul. SOS Barnbyar arbetar för att ge fler barn en chans att få växa upp med trygga vuxna, i sammanhang fyllda av omtanke.

Ge en gåva du också, alla bidrag gör skillnad. Till gåvosidan.

Varmt välkommen, Karin!

2020-10-29 

Då Johanna Ygemar som idag har hand om marknadsföringen på Gustavsberg Rörsystem kommer gå på mammaledighet vid årsskiftet, har vi nu under hösten arbetat med rekrytering av en ersättare.

Vi säger stort grattis till Johanna och hennes sambo som väntar tillökning, och önskar dem lycka till under den nya fasen i livet - som föräldrar!

Som ersättare kan vi nu med glädje meddela att vi har rekryterat Karin Torstensson, 43 år som är född och uppväxt i Halmstad. Hon kommer att anta rollen som Digital Marknadskommunikatör under Johannas ledighet. Karin kommer senast från Hotel Tylösand, där hon har arbetat som Marknadskoordinator, och har utöver det drygt tjugo års erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation.

Karin påbörjar officiellt sin anställning på Gustavsberg Rörsystem den 1 december. Hon är en väldigt glad och härlig person som vi tror kommer passa väl in i Gustavsbergs-teamet, så vi ser väldigt mycket fram emot att ha henne på plats hos oss.
 

Vi hälsar Dig varmt välkommen till Gustavsberg Rörsystem, Karin!

Vi hälsar Anna-Lena välkommen!

2020-08-10 


Vi kan nu med glädje meddela att ni från och med den 17 augusti kommer mötas av vårt nyförvärv Anna-Lena när ni ringer till vår växeltelefon.
 

Anna-Lena förstärker vår ekonomiavdelning genom att anta rollen som ekonomiassistent och kommer även att ansvara för vår växel. Anna-Lena bor i Halmstad tillsammans med sin man och två tonårsdöttrar. Vi ser med glädje fram emot att ha Anna-Lena på plats hos oss!
 

Vi hälsar Dig varmt välkommen till Gustavsberg Rörsystem, Anna-Lena!

Semesterstängt

2020-06-17
 

Värmen har hittat hit, sommaren är här och snart även semestern för de flesta.
 

Vi vill därmed meddela att vi kommer ha semesterstängt under veckorna 29-31, samt minskad bemanning vecka 28 och 32. Tillgängligheten kommer därför vara något längre under dessa veckor. 


Vi ber er ha överseende med detta och vill härmed önska er en riktigt trevlig sommar med mycket sol och bad!

Webinar - Höga hus

2020-05-26


Onsdagen den 3 juni kl. 10.00-10.30 håller vi ett webinar angående spillvattenledningar i höga hus.


Vi kommer gå igenom vad man ska tänka och presentera olika lösningar med MA-SYSTEM®. 

Webinaret riktar sig främst till dig som är VVS-konsult, installatör eller byggherre. Är du intresserad av att delta? Hör av dig till Staffan Ecklein via mejl eller telefon så ser han till att du får inbjudan skickad till dig.

Tlf. 035-17 22 38, 0706-59 33 78
staffan.ecklein@gustavsberg-ror.se

COVID-19

2020-04-07


Vi finns här för er och kan förse er med MA-SYSTEM® och VRS-SYSTEM snabbt och flexibelt!
 

Vi vet att det just nu är turbulent runt om i världen på grund av rådande situation med COVID-19. Inget vet hur det kommer bli, det hänger en ovisshet i luften och vi får ta en dag i taget. Vi följer precis som alla andra de restriktioner som beslutats om och hoppas på en snabb återhämtning för vår välfärd.

Vi på Gustavsberg Rörsystem vill dock betrygga er med att vi är i full drift, än så länge ser vi inga större förändringar på marknaden som påverkar vår dagliga verksamhet. Vi kan därmed förse er med kompletta tryckrörs- och avloppssystem av högsta kvalitet, snabbt och flexibelt, precis som vanligt.
 

Lösningar som gör skillnad.